Valdemar Ahlroth i Växjö Vipers. Foto: Anna Tigerström/Sveriges Radio
Valdemar Ahlroth leder den interna poängligan i Växjö. Arkivfoto: Anna Tigerström/Sveriges Radio
Innebandy

Ahlroth tog Växjö Vipers upp på slutspelsplats

Valdemar Ahlroth: Vi har en inövad variant som vi visste skulle fungera
4:02 min

I och med Valdemar Ahlroths 7-6 efter 1:40 minuter in i förlängningen mot serieledande Pixbo Wallenstam, tog Växjö Vipers två poäng och klättrade upp över slutspelsstrecket i SSL-tabellen.

Detta var också Växjös tionde oavgjorda match på 18 omgångar, vilket gör Växjö till det överlägset mest kryssande laget i serien.

Men de två poängen var viktiga i jakten på en slutspelsplats och med en match mindre spelad ligger Växjö nu på samma poäng som Dalen strax under strecket.

20-åringen Valdemar Ahlroth har de senaste två omgångar klättrat rejält i SSL:s poängliga, med sina sju poäng mot Helsingborg tidigare i veckan och sitt avgörande mål idag.

Men det var inte en helt lätt match för Ahlroth. Han tvingades hela matchen spela mot Pixbos fantastiska förstaformation och det var riktigt tufft. Även Vipers hade det jobbigt i inledning, där serieledande Pixbo gick ifrån till 2-0 efter endast 43 sekunder!?

Men återigen så växte Växjö ju längre matchen led och drygt 1000 åskådare fick se en riktigt underhållande match. En match som kryddades av några riktigt vackra mål, en dramatisk avslutning och två viktiga poäng för Växjö Vipers.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".