Mattias Karlsson
Foto: TT
Sverige

Karlsson (SD): "Jag passar inte jättebra i den rollen"

"Andra är bättre på att kommunicera och stå i rampljuset"
8:22 min

Idag kom beskedet att Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson blir sjukskriven i ytterligare två månader. Några diskussioner inom partiet om att Jimmie Åkesson ska lämna för gott och att norrhultsbon Mattias Karlsson ska ta över pågår inte, säger Karlsson.

– Jimmie är otroligt populär och jag tror han har en ganska unik ställning i svensk politik i den bemärkelsen att det inte finns någon som ifrågasätter honom som partiledare, just därför tror jag tålamodet också är väldigt stort, säger Karlsson och fortsätter:

– Det som är glädjande nu är att han för första gången uppger att han mår tydligt bättre och att han tycker återhämtningen går åt rätt håll, det är ändå en ljuspunkt jämfört med tidigare och som talar för att han kommer tillbaka, säger Karlsson. 

Skulle du tacka nej till jobbet som ordinarie partiledare?

– Det är inget jag traktar efter alls, jag tycker själv inte att jag passar jättebra i den här rollen, den finns andra som är bättre än mig på att kommunicera och stå i rampljuset, jag trivs inte jättebra med det.

Var går gränsen? Hur länge kan ni hålla på med tillfälliga lösningar?

– Jag tänker inte sätta någon deadline, den typen av press tror jag inte heller skulle gynna Jimmies tillstånd.

Hör hela intervjun med Mattias Karlsson i P4 Morgon i ljudklippet ovan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".