Programledare Jonatan Bergman. Foto: Emma Kvennberg/Sveriges Radio.
Programledare Jonatan Bergman. Foto: Emma Kvennberg/Sveriges Radio.
Sportmagasinet

Sportmagasinet med Öster som laddar inför nya tag

Lyssna på hela Sportmagasinet 27/1
16 min

Nytt år, nya möjligheter brukar det heta. Öster är i full gång med förberedelsen inför den kommande säsongen i division 1. I Sportmagasinet idag hör du intervjuer med Kalle Björklund, Robin Strömberg och Peter Wibrån. 

Öster saknar just nu målvakt. Alexander Lundin, senast i Husqvarna, provspelar med klubben men imponerade inte mot Helsingborg – även om det är en otacksam uppgift som målvakt att provspela under en träningsmatch.

Enligt P4 Kronobergs uppgifter är även Jönköping Södra och Falkenberg intresserade av burväktaren. 

– Vi har fått ett väldigt bra intryck av honom. Sedan blev det en tuff match mot Helsingborg för honom men vi för diskussioner med honom och pratar med honom. Men vi för diskussioner med honom, sedan vet man aldrig vad det leder till i slutändan. Men han är en intressant spelare för oss, helt klart, säger Östers sportchef Peter Wibrån. 

Men Öster behöver ytterligare en målvakt innan säsongen drar igång. 

– Ja, vi för diskussioner med olika målvakter. Så jag är inte så orolig att det inte kommer lösa sig. Men jag förstår att man undrar om man inte har full insyn. Ibland hoppas man att det ska gå snabbare, men ibland tar det längre tid än vad man tror. Men bollen är fortfarande i rullning och vi kommer ha två målvakter inom ganska snar framtid, säger Peter Wibrån.

"Vill visa hela fotbollssverige vem Robin Strömberg är."

Ett namnkunnigt nyförvärv till laget är den 23-årige anfallaren Robin Strömberg. 

– Jag vill väl visa min riktiga identitet här. Spela mycket i rätt position. Här hoppas jag kunna etablera mig på riktigt och visa hela fotbollssverige vem Robin Strömberg är, säger han. 

Många ser Öster som stora favoriter i årets upplaga av division 1. Robin Strömberg har goda förhoppningar inför den kommande säsongen.

– Som jag har sett på träningarna så tycker jag vi håller god kvalité. Jag tränade några gånger med Mjällby innan, och jag tycker det är minst lika bra kvalitet här så jag tycker absolut vi ska vara med uppe i toppen och slåss, säger Robin Strömberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".