Ljungby fullmäktige beslutar om arenan. Foto: Martin Östberg/Filmfabriken
1 av 2
Ljungby fullmäktige beslutar om arenan. Foto: Martin Östberg/Filmfabriken
Foto: Martin Östberg/Filmfabriken
2 av 2
Foto: Martin Östberg/Filmfabriken
Ljungby

Fullmäktige sa ja till att kommunen tar över arenabygget i Ljungby

"Nästa beslut att fatta är hur driften ska fungera"
1:30 min

På tisdagskvällen röstade kommunfullmäktige i Ljungby som väntat ja till att kommunen tar över om- och tillbyggnaden av Sunnerbohov och Trojahallen.

Anläggningen kommer att vara kvar i kommunens ägo och kommunen ska stå för byggkostnaden på 89 miljoner kronor.

– På det här viset säkerställer vi att vi har en spelbar hall till nästa säsong och att inte redan investerade medel går förlorade, säger Magnus Gunnarsson (M), kommunstyrelsens ordförande i ett pressmeddelande.

Kommunen kommer nu avsätta 89 miljoner kronor i sin egen investeringsbudget för 2015 för detta i stället för att låna ut pengarna till Arenabolaget.

– För kommunens totala ekonomi är det här ett nollsummespel. Hade vi däremot bestämt oss för att avbryta bygget hade det kostat oss ytterligare cirka 37 miljoner kronor för återuppbyggnad av redan rivna byggnader och redan nedlagt arbete och produktion av material, menar Magnus Gunnarsson.

"Dessutom hade kommunen riskerat att få betala skadestånd till den entreprenör som utför arbetet på Sunnerbohov och Trojahallen" skriver kommunen i pressmeddelandet.

Kristdemokraterna reserverade sig mot beslutet i kommunfullmäktige.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".