Anna Tenje
Anna Tenje. Arkivfoto: Lars-Peter Hielle/Sveriges Radio
Växjö

Tenje (M) försvarar kritiserade reklamskyltar

"Det är ett win win-avtal"
0:45 min

Trafiklärare riktar skarp kritik mot reklamskyltar utmed vägarna i Växjö som de kallar trafikfarliga. Men det går att flytta skyltarna om det bedöms som nödvändigt, uppger moderaten Anna Tenje som försvarar avtalet med Jcdecaux.

Moderaten Anna Tenje var den ansvariga politikern i Växjö kommun som slöt avtalet med reklamföretaget Jcdecaux år 2011. Hon försvarar avtalet med reklamföretaget som ska löpa under totalt femton år.

– Vi och flera andra kommuner sluten den här typen av avtal med reklamföretag för att det är ett givande och tagande, vi har fått offentliga toaletter, väderskydd till busshållplatser, papperskorgar och så vidare och i utbyte mot det erbjuder vi reklamplats för de här företagen, säger Tenje och fortsätter:

– Vi hade en diskussion och som i många andra kommuner kom vi till slutsatsen att det gagnar Växjö kommuns invånare, det är ett win win-avtal, så att säga.

Vi har tidigare rapporterat om trafiklärare som riktat skarp kritik mot placeringen av reklamskyltar utmed vägarna i Växjö. Lärarna anser de vara trafikfarliga och störa bilisterna.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".