ny skola
Den nya grundskolan ska inrymmas i de gamla KomVuxlokalerna.
Växjö

Blandat intresse för att söka ny skola

"Blir bra när den är fullt utvecklad"
1:29 min

Det är ännu oklart hur stort intresset är bland elever att söka till den planerade nya grundskolan i centrala Växjö. 

Det är på Storgatan 50, i lokaler där tidigare bland andra Komvux hållit till, som flera sjundeklassare ska kunna starta skolan till hösten.

P4 Kronoberg frågade några sjätteklassare på Ulriksbergsskolan om de är intresserade av den nya skolan och några hade tänkt söka till den - och några inte.

Det är ett ökande barnantal i centrala Växjö samtidigt som många skolor är i stort sett fullbelagda som ligger bakom planerna på den nya skolan. Slutgiltigt beslut med kostnader för renovering av lokalerna tas senare i vinter men planen är att kunna start några sjundeklasser i höst och att sedan ha en fullständig ombyggnad till en 4 till 9-skola klar till hösten 2016.

Sanna Sabattini, lärare på Ulriksbergssskolan, tror att den nya skolan kommer att spela en viktig roll.

– Jag tror att den i framtiden när den är fullt utvecklad kommer vara bra för de som bor här i närområdet. Många tycker det är för långt i dag till Fagrabäcksskolan. Däremot är det väl många som är lite osäkra nu när den ska starta, det är en del med den nya skolan som är oklart. Men det finns de härifrån som tänker sig att gå där.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".