Risgrynsgröt, der Reisbrei oder Milchreis, ist ein fester Bestandteil des schwedischen Weihnachtsessens. Brei aus dem exotischen Reis galt früher als wesentlich feiner als der normale Brei aus Hafer oder Gerste. (Foto: Malin Hoelstad / TT)
Gröten på bilden har inget att göra med artikeln. Foto: Malin Hoelstad / TT)
P4 Morgon

Konservmat och gröt med snus

"Det rann lössnus ner i gröten och blandades med saliv"
2:52 min

Varför är vi så faschinerade av gammal mat och vad vi åt ur ett historiskt perspektiv? Det vet Jenny Damberg från Hovmantorp som skrivit en bok om just detta.

Hon har studerat vår mat från andra världskriget och framåt. I P4 Morgon berättar hon om den okända konservburksrätten "Sallad tre burkar" och avslöjar vilken som är den absolut äckligaste maträtten hon stött på.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".