Polisbil. Foto: Bertil Ericson/Scanpix.
Foto: Bertil Ericson/Scanpix.

Stökig fredagnatt i länet

Det har varit en del stök i länet natten till lördagen, men inte värre än en vanlig fredagnatt enligt polisen.

Bland annat misshandlades en man i 30-års åldern på torget i Älmhult. Två män slog mannen i ansiktet och stampade på hans huvud när han låg ner på marken. Enligt uppgifter från polisen ska mannen ha varit medvetslös en kortare tid. Mannen fördes med ambulans till sjukhuset i Ljungby. Det är ännu oklart hur skadad han är. Ingen är ännu gripen men polisen har en del vittnen de ska förhöra under dagen.

Under natten ska en man ha slängt en stock, på ca en halv meter, genom fönstret på restaurang Lilla Mexico som ligger på Klostergatan i Växjö. Vittnen ska ha sett en lång kraftig man springa från platsen. Polisen har ännu ingen misstänkt gärningsman.

På nattklubben Grace i Växjö greps en man i 19-års åldern misstänkt för våldsamt motstånd och våld mot tjänsteman. Mannen ska ha slagit en ordningsvakt i bröstet samt måttat ett slag mot ansiktet. Han gjorde även motstånd vid ingripandet. Polisen uppger att mannen frigavs efter förhör.

På Grace i Växjö ska även en man i 23 års åldern ha uppträtt stökigt. Och efter att han hade kontrollerats framkom det att han var efterlyst för att avtjäna fängelsestraff. Polisen förde mannen till häktet och han är nu överlämnad till kriminalvården.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".