Öresundståg
Foto: Linda Evereus/Sveriges Radio
Kronoberg

Växelfel stoppar tåg från Skåne

Många tågresenärer kan drabbas av förseningar under morgonen och förmiddagen. Det är ett växelfel i Tjörnarp som vållar problem på stambanan mellan Hässleholm och Lund. Ett 20-tal tåg ställs in.

När felet kan vara lagat vet Trafikverket ännu inte. En prognos väntas under förmiddagen.

Enligt Trafikverket kommer en del av SJ:s snabbtåg att gå som vanligt, men andra får vända i Hässleholm eller Eslöv.

Veolias Öresundståg från Karlskrona till Köpenhamn är inställda på delsträckan Hässleholm-Eslöv och omvänt. Bussar ersätter. En del av Öresundstågen som går till och från Alvesta gör extra uppehåll i Sösdala, Tjörnarp och Stehag, andra får vända i Hässleholm.  Öresundståg från Kristianstad mot Malmö vänder i Hässleholm. Och Öresundståg från Malmö till Kristianstad vänder i Eslöv.

Arrivas Pågatåg Express-avgången nu på morgonen inställd mellan Malmö och Älmhult. Och Pågatågen mellan Kristianstad och Hyllie är inställda mellan Kristianstad och Eslöv.

Däremot gör Pågatågen mellan Hässleholm och Helsingborg extra uppehåll i Önnestad. Och extra informationspersonal med gula västar ska finnas på stationerna i Eslöv och Hässleholm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".