Liam Reddox, hockeyspelare i Växjö Lakers. Foto: Jonatan Bergman/Sveriges Radio
Liam Reddox trivs bra i Växjö men har inte lyckats lära sig svenska än. Foto: Jonatan Bergman/Sveriges Radio
Ishockey

Liam Reddox - en pitbull som vägrar släppa taget

Liam Reddox: Jag känner mig som ett barn i en godisaffär
13 min

Liam Reddox är Växjö Lakers målspruta nummer ett hittills den här säsongen. I ett långt reportage berättar han om känslan på isen, om Växjö Lakers guldchanser och om att hans son är hans lyckoamulett.

Med sina 19 mål är forwarden Liam Reddox bäst av alla i Växjö Lakers. Tidigare har defensiven varit hans stora styrka men efter fyra säsonger har han exploderat offensivt. Med sin fart har han orsakat stora problem för motståndarbackarna.

– Det offensiva spelet sitter nu. Jag har alltid sett mig som en tvåvägsspelare och i år kan jag äntligen visa det.

Han är en av de spelare som har imponerat när Växjö spelar i numerärt underläge, box play. Han beskrivs ofta som en spelare som alltid ger allt. När han var 17 år beskrevs han som en pitbull som aldrig släpper taget. Den bilden finns fortfarande kvar och den här säsongen har han fått det mesta att stämma:

– Jag känner mig som ett barn i en godisbutik. Det är en fantastiskt känsla, beskriver 29-årige Liam Reddox.

Växjö har knaprat sig uppåt i SHL-tabellen de senaste omgångarna men under hösten var det flera kritiker som inte såg Växjö som en möjlig guldkandidat. Liam Reddox håller med när det gäller hur spelet var då.

– Vi har mer att bevisa. Det har varit ett bra år men man vinner inga mästerskap genom att vara bra. Vi kan spela fantastiskt och om vi får allt att stämma har vi en bra möjlighet.

Lyssna på reportaget för att höra Liam Reddox berätta om familjelivet och vem som är hans största idol!

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".