Växjö

Media Markt varslar 49 anställda i Växjö

Elektronikkedjan Media Markt varslar butiksanställda i hela landet. 49 personer, varav tio provanställda, berörs i Växjö. 

– Vi har en bemanning som inte passar med kundströmningen, vi har så pass många kunder om kvällar och helger att det blir för stressigt för de anställda, säger David Boistrup som är varuhuschef i Växjö.

– Vi är ett serviceinriktat företag som lever för våra kunder och detta är en stor omorganisation som görs, säger David Boistrup, varuhuschef i Växjö. Tanken är att matcha kundströmningen, menar han.

Han berättar att butiken har som flest kunder på kvällar och helger men att de anställda har vanliga månadskontrakt. 

– Vi kan inte ta hand om alla kunder i den utsträckning vi vill, säger Boistrup.

Enligt honom har Media Markt kallat till förhandling med facket. När denna hålls är dock i nuläget oklart.

Varslet gäller butiksanställda i hela landet: 

– Vad vi gör sedan ett år tillbaka är att vi bygger om våra varuhus för att förbättra kundupplevelsen och vi har då sett att vi inte har tillräckligt bra service på kvällar och helger, säger vd Per Kaufmann. 

Exakt hur många av företagets 1 400 anställda som berörs kan inte Per Kaufmann säga. Han menar att varslet bara är ett gängse tillvägagångssätt om ett företag vill omförhandla fler än fem kontrakt.

– Det är inte fråga här om att gå ut och varsla och försöka bli av med personal eller spara pengar.

Förhandlingarna med fackförbundet Handels kommer att inledas om två veckor. Enligt Dagens Industri är facket skeptiskt till planerna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".