Prinsessan Madeleine på besök i Gävle. Leif Eriksson, kanalchef på P4 Gävleborg. Foto: TT/Sveriges Radio.
Sverige

Madeleine och medierna - åsikterna går isär

Hör röster på stan om Madeleines agerande
2:43 min

Kanalchefen på P4 Gävleborg har ilsknat till rejält över att prinsessan Madeleine inte ställer upp på intervjuer när hon besöker sina hertingdömen. Och på stan i Växjö går åsikterna om prinsessans skyldighet att ge intervjuer i sär.

Som svar på det öppna brevet som P4 Gävleborgs kanalchef Leif Eriksson skrev till hovet i går, möttes Leif Eriksson och hovet i en debatt i P1 morgon. Hovet uppgav då att Madeleine läst brevet och blivit förvånad över utspelet

I ett öppet brev i går uttalade P4 Gävleborgs chef Leif Eriksson kritik mot att prinsessan Madeleine, hertiginnan av Hälsingland och Gästrikland, inte ger intervjuer till lokala medier.

Och nu kommenterar hovet den kritik som Leif Eriksson har riktat mot prinsessan Madeleines sätt att hantera medier.

– Prinsessan har fått brevet och läst det. Den spontana reaktionen är ju självklart att prinsessan blev lite förvånad över det här utspelet därför att prinsessan och den lokala arrangören, länsstyrelsen, var väldigt nöjda efter besöket, sa hovets informationschef Margareta Thorgren i P1 morgon.

Ingår det inte i hennes arbetsuppgifter som hertiginna att ställa upp på intervju för lokala medier?

– Att få ut nyttan vad kungafamiljen gör dagligen ligger absolut i vårt intresse att få ut. Vår kungafamilj jämfört med övriga kungafamiljer i Europa är väldigt öppen, avslutar hovets informationschef Margareta Thorgren.

P4 Kronobergs reporter gav sig ut på stan för att höra kronobergarnas åsikter om prinsessans skyldighet att ge intervjuer. Och de gick isär, som de brukar göra när det gäller kungahuset.

Nyheterna P4 Kronoberg
nyheter.kronoberg@sverigesradio.se
0470 - 72 60 50

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".