Silhuetten av en man som går med målmedvetna steg. Foto: Fredrik Sandberg/TT
Mannen vars siluett syns på bilden har inget med artikeln att göra. Foto: TT
Växjö

Misstänkt för grovt dopningsbrott försatt på fri fot

"Erkänner bara ringa dopningsbrott"
1:25 min

Tre till fyra års fängelse för grovt dopningsbrott. Det yrkade åklagaren Marcus Sjöstrand på när rättegången mot en 36-årig man från Växjö avslutades i dag.

Efter att Växjö tingsrätt i dag beslutat att 36-åringen skulle försättas på fri fot efter flera månader i häkte talar mycket för att han inte kommer att fällas på alla åtalspunkter.

Marcus Sjöstrand motiverade kravet på fängelsestraff på flera sätt:

-- Det har handlat om grov smuggling och om att införskaffa dopningsmedel för att sälja vidare, det framgår av meddelanden mellan vad jag anser vara köpare och säljare. Man ska också ta hänsyn till dopningmedlens farlighet och att 36-åringen skött verksamheten på ett professionellt sätt.

36-åringen har erkänt ringa dopningsbrott, alltså att han innehaft och brukat dopningsmedel för eget bruk under sin tid som kroppsbyggare, och att han förmedlat dopningsmedel till sina träningskamrater men han förnekar övriga åtalspunkter, säger Jonas Tamm som är försvarsadvokat.

-- Försvaret menar att den bevisning åklagaren åberopar beträffande grov smuggling och grovt dopningsbrott inte håller. Så enkelt är det. Det finns inte någon bevisning som säger något annat än vad min klient berättat om, säger Tamm.

Roger Bergvik
roger.bergvik@sverigesradio.se
0470 - 72 60 55 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".