Viktig seger för Tingsryd i jakten på playoff plats
Viktig seger för Tingsryd i jakten på playoff-plats
Ishockey

Tingsryd på väg mot play off

"Vi har ett jämnt lag, alla kan bidra" Säger Pontus Netterberg, Tingsryd AIF
2:06 min

En match som innehöll det mesta, konstiga sargstudsar, en hel del mål och ett bastant Tingsrydstryck. Trots detta kämpade Vimmerby in i sista sekund, men kunde inte besegra Tingsryd som vann tre viktiga poäng i och med vinsten mot Vimmerby med 5-4.

En otroligt viktig match för Tingsryd för att befästa sin position bland lagen som tar sig vidare till play off 1, medans Vimmerby som också var i stort behov av poängen för att bevara sin lilla teoretiska möjlighet att ta sig vidare.

Vimmerby startade helt klart piggast och jagade Tingsryds spelare tidigt och högt upp i planen. Efter ett par minuter lyckades dock Tingsryd få koll på sitt spel och sedan Rasmus Davidsson i Vimmerby åkte på en utvisning så bosatte sig Tingsryd i Vimmerbys zon. Det var också Tingsryd som tog ledningen efter 10.16 in i första perioden, genom mål av Pontus Netterberg. Tingsryd fortsatte trumma på och Vimmerby kom knappt ur sin egen zon.

Då hände det otroliga. En dumpning in i Tingsryds zon, då man ville få till ett byte i Vimmerby som studsar helt galet i plexiglaset och ställer Ragnewall i Tingsryd som hade lämnat målet för att stoppa upp pucken. Den ändrar dock riktning och studsar istället in i det tomma målet. Utjämnat till 1-1. Tingsryd kom dock tillbaka och kunde i ett nytt power play åter ta ledningen efter endast tre sekunder in i power play, fram till 2-1. Vimmerby skulle dock få det sista ordet i perioden, genom ett av få organiserade anfall kunde man kvittera genom Niklas Strid.

I andra perioden fortsatte Tingsryd sitt puckövertag och fick även chansen i power play tre gånger om, men överarbetade situationer, omständiga anfall och skott utanför resulterade inte i något alls för Tingsryd. De var Vimmerby som tog kommandot, tog sina få chanser och var otroligt effektiva. På endast tre skott i andra perioden vann man ändå perioden med 1-0. Tingsryd hade en hel del att fundera på i periodpausen.

I tredje perioden fick Tingsryd en tidig kvittering. 3-3 kom redan efter 1.12 via ett fint anfall och en fin backhand upp i nättaket av Jacob Nilsson. Tingsryd ångade på och inom loppet av 5 minuter i tredje perioden hade man vänt på matchen från underläge 2-3 till ledning med 5-3. Vimmerby kämpade vidare och gav inte upp, utan kunde efter halva perioden reducera i numerärt underläge fram till 5-4, Man hade också en puck i mål i slutet av tredje perioden som domaren dömde bort. Trots att man tog ut målvakten i slutminuten kunde Vimmerby inte få in kvitteringen. Tingsryd höll undan och tog tre viktiga poäng. För Vimmerbys del är chansen till avancemang nu förbi, trots att två matcher kvarstår.

– Även om det är matematiskt så att det är klart så måste vi spela bra de sista två matcherna med, så att vi tar med oss bra självförtroende in i kvalet. Säger Pontus Netterberg, Tingsryd AIF.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".