Troja/Ljungby har gjort mål i Sunnerbohov. Foto: Anna Wessman/Sveriges Radio
Ljungby

Troja/Ljungby mosade Skövde – nu väntar playoff

Lindqvist-Hansen: "Genomgående en jävligt bra match"
2:19 min

Troja besegrade Skövde med 7-2. Man säkrade därmed avancemang till nästa steg i vägen mot Hockeyallsvenskan. 

Troja kom ut som ett klart starkare lag än Skövde. Skövde behövde en seger, eller åtminstone poäng, för att behålla en realistisk chans på avancemang. 

Men gästerna fick ett slag i magen direkt när Emil Wrenman satte 1-0 för Troja/Ljungby. Tio minuter senare var det dags igen när Hampus Andréen stötte in 2-0. 

Alfred Sjöman gav gästerna ett visst hopp när han reducerade i början av den andra perioden. Men när sedan Alexander Lindqvist-Hansen petade in 3-1 med ett löst backhand-skott bakom en olycklig Pierre Svensson kom det att bli Troja/Ljungby för hela slanten. 

– Det var väl inte det hårdaste skottet jag dratt. Men pucken ska mot mål och då är det risk att den går in. Så jag är bara glad att den gick in, flinar Alexander Lindqvist-Hansen i Troja.

Johan Andersson hade chans på hat-trick

Mål av Simon Fernholm, Hampus Andréen och Johan Andersson två gånger om spikade slutresultatet till 7-2.

Johan Andersson hade även chans att göra hat-trick på straff men straffen var svag och Skövdes målvakt Pierre Svensson behövde knappt röra på sig i målet. 

Jesper Hultman gjorde Skövdes andra mål.

Flash: "Vill inte ha Helsingborg"

Segern innebär att Troja/Ljungby nu är klara för playoff mot kvalserien till Hockeyallsvenskan. Tre omgångar i matchserier bäst av tre måste passeras.

– Spelar vi som vi gör mot Pantern tror jag vi har goda chanser att ta oss upp. Men det är tre hårda matcher som vi ska spela i playoff. Så det gäller att inte ligga på latsidan utan ha hundra procent fokus. Men som sagt, hittar vi tillbaka till spelet vi hade mot Pantern tror jag nog det ska gå vägen, säger Alexander Lindqvist-Hansen i Troja. 

Är det något lag du inte vill möta i playoff?

– Oj. Jag har dålig koll. Men jag hade inte velat ha Helsingborg till exempel. Men vi får se. Vi tar dom vi får. Så försöker vi göra det bästa av situationen. 

Tingsryd då?

– Ah, det vore kanon. Sånt är alltid kul. Mycket folk, heta känslor och jämna matcher har vi haft det här året. Så det hade väl inte varit helt fel, avrundar Lindqvist-Hansen.

Kvällens roligaste: När Jonathan Nielsen i Troja/Ljungby avfyrade ett skott vid blålinjen och en klubba gick sönder. Nielsen kastar sin klubba och åker och byter. Väl i avbytarbåset inser han att det var motståndarens klubba som gått sönder, inte hans egen. 

Jonatan Bergman
jonatan.bergman@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".