Sportmagasinet. Foto: Emma Kvennberg/Sveriges Radio
Sportmagasinet. Foto: Emma Kvennberg/Sveriges Radio
Sportmagasinet

JUST NU I P4: Sportmagasinet om Trojas och Tingsryds chanser

Lyssna direkt
Sänds kl. 12.10 - 12.30

P4 Kronobergs hockeyexpert Mike Zanier tror att Troja/Ljungby har något större chanser än Tingsryd att ta sig till kvalserien mot hockeyallsvenskan. Men resan blir tuff för båda lagen, konstaterar han i Sportmagasinet.

Med två omgångar kvar av allettan södra är Troja/Ljungby klara för play off-spel och Tingsryd har goda chanser att ta sig dit.

Resan är snårig men kan sammanfattas så här: Allettan södra och allettan norra avgörs just nu. Ettorna i respektive serie går direkt till kvalserien mot allsvenskan. Lag två till fem går till ett play off-spel i tre steg. I varje steg är det en matchserie i bäst av tre matcher. Överlever man så långt väntar kvalserien till hockeyallsvenskan tillsammans med lag från allsvenskan.

Här kan du läsa en fullständig förklaring till upplägget.

I Sportmagasinet, som du kan lyssna på längst upp i artikeln, berättar tränare och spelare från Troja/Ljungby och Tingsryds AIF om hur de känner inför den stundande resan. P4 Kronobergs hockeyexpert Mike Zanier säger att det blir tufft för båda lagen men att Troja har en något större chans att överleva tack vare att de släpper in färre mål.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".