Arkivfoto: TT
Kronoberg

Kritik mot ny polisorganisation

"Det låter som en byråkrats dröm"
1:17 min

Syftet med polisens nya organisation är att skapa tydligare styrning och bättre förutsättningar för arbetet. Men Rolf Granér, lektor vid polisutbildningen i Växjö, menar att man tänkt helt fel. 

Nu kommer kritik mot den nya polisorganisationen som trädde i kraft den 1 januari, där Sverige blir en enda polismyndighet istället för som tidigare 21 olika myndigheter. Man har sedan delat in landet i regioner. 

– Man borde ha undersökt mer och skyndat långsamt istället för att göra en halsbrytande förändring där allt ska ske på en gång, säger Rolf Granér, lektor vid polisutbildningen i Växjö. 

– Man går från ingenting till allting på en gång, jag är inte säker på att det blir särskilt bra, säger Granér och fortsätter:

– Det låter som en byråkrats dröm men att få med en organisation och alla människor som ingår i den på det, det är tveksamt.

Hör intervjun i ljudklippet ovan.

Chefen för polisområdena Kalmar och Kronoberg, Patrik Oldin, svarar på kritiken efter klockan 15.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".