Hovshagas egna klack. Foto: Jonatan Bergman/Sveriges Radio.
Hovshagas egna klack. Foto: Jonatan Bergman/Sveriges Radio.
Innebandy

Hovshaga besegrade topplag med ungt supporterstöd

Hör 'Blue Boys' heja fram Hovshaga till seger
1:37 min

Trots att Hovshaga AIF kanske hade oddsen emot sig hade man minst sagt stödet på läktaren med sig. Det bar till slut till seger, 4-3. 

Sedan säsongsstarten har en hejarklack vuxit fram ur de egna leden, dom kallar sig Blue Boys, och hejade igår fram Hovshaga till att trotsa oddsen och besegra Fröjered med 4-3.

– Det är helt underbart att ha dom i ryggen. Och dom följer med till bortamatcherna också. Blue Boys är helt underbara. Det är dom som lyfter fram oss också. Vi får jättemycket energi av dom, säger Hovshagas tränare Tobias Svensson. 

Medelåldern i klacken är 10 år och idag är dom 20 personer på plats. Antonio Pajic har fått äran att bli klackledare. 

– Det är han som håller i själva låtarna och så, säger Antonio Pajic. 

Hur kommer det sig att du blev klackledare? 

– Ja, jag har ju bra röst. Haha. Jag skriker högst, säger han.

Vem är det som har kommit på alla hejaramsor?

– Vi snor sånger från andra och gör om dom lite. Vi kan ta någon Österlåt och sedan göra om den. Så det blir till Hovshaga, fyller en annan klackmedlem i.

Killarna hejar på både herr- och damlaget och i gårdagens rysare mot Fröjered bar stödet från läktarna fram Hovshaga till en 4-3-seger. Tre av målen gjorde Isabella Kristiansen som uppskattar stödet från läktarna.

– De var bara några stycken först. Sedan blev dom flera och flera. Och följer med på bortamatcher också. Så det är väldigt kul. Har aldrig varit med om något sådant här förut, flinar Isabella Kristiansen. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".