Fotboll och fotbollsmål.
Foto: Alberto Ramella/TT
Kronoberg

Svenska spel: Allt vanligare med fixade matcher

"Det är tillräckligt omfattande för att vi ska känna viss oro"
1:03 min

Personer från Kronobergs län är misstänkta för mutbrott i samband med fotbollsmatcher. Detta är något som blir allt vanligare, enligt Svenska spels presschef Johan Tisell.

– Vi har sett någon form av utveckling eller trendbrott de senaste två-tre säsongerna, säger Johan Tisell, som är presschef på Svenska spel.

Polisen utreder ett nytt fall av misstänkt mutbrott och bedrägeri, där bland andra personer med kopplingar till länet är misstänkta för att ha försökt påverka fotbollsmatcher och sedan satsat pengar på matcherna.

Enligt Johan Tisell är det fortfarande inte vanligt att det här händer, men han ser ändå en förändring.

– Det är tillräckligt omfattande för att vi ska känna viss oro och vi behöver ta det på väldigt stort allvar, säger Johan Tisell.

Han menar att Svenska spel gör vad de kan för att förhindra möjligheterna till mutor. Bland annat har de dragit gränsen för spel till division 2-fotbollen.

– Det är också viktigt att myndigheter, polis och åklagare är med på det här och framför allt lagstiftarna och idrotten själva, säger Johan Tisell.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".