Tiggare
Foto: TT
Tingsryd

Tiggaren: Vi stör inte och är inte heller organiserade

Hör en av tiggarna om Ståhlgrens utspel
1:05 min

En av tiggarna i Tingsryd som P4 Kronoberg pratat med menar att de absolut inte är aggressiva, vilket Tingsrydspolitikern Patrik Ståhlgren (M) menar

Tiggaren i Tingsryd som vår reporter intervjuat med hjälp av vår tolk Glenn Möllergren delar inte Patrick Ståhlgrens bild av att de skulle vara aggressiva och "flyga på folk" utanför butiker. Hon tycker inte heller att hon stör människorna som kommer till affären som hon sitter utanför.

Ståhlgren (M) menade även att tiggarna ingår i en organiserad verksamhet. Men inte heller det är sant, säger tiggaren via vår tolk.

– Hon berättar att de har kommit med sin familj och de kommit helt oberoende av någon annan och inte organiserat sig i något större sammanhang. Jag tror att det kan stämma efterom de sover i bilen de kommit i och de som kommit genom kriminella nätverk brukar få husvagn tilldelad sig, säger vår tolk Glenn Möllergren.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".