VÄXJÖ 2015-01-08 Växjös Jani Lajunen (mitten) klappas om efter 2-1-målet under SHL-matchen mellan Växjö Lakers och Modo Hockey i Vida Arena. Foto: Mikael Fritzon / TT
Foto: Mikael Fritzon / TT
Modo-Växjö 2-3 e str.

Tambellini straffade Modo

Sam Hallam: ”Nöjd med sättet vi stör Modo på högt i banan”
4:01 min

För att använda en klyscha: Växjö hade studsarna med sig i bortamötet med SHL:s jumbolag Modo. 

Radiosportens Christer Jonasson tar ut matchens lirare i båda lagen.
Modo: Linus Ullmark
Växjö: Robert Rosén

– Vi fick en väldigt tuff start men vi skapar en hel del efter deras mål. Linus Ullmark i deras mål gör några fantastiska räddningar. Jag är väldigt nöjd med sättet vi stör Modo högt i banan, och jag är nöjd med vårt boxplay, säger Växjös tränare Sam Hallam till Radiosporten. 

Ett lyckosamt mål var starten på vändningen som till slut gav en 3-2-seger efter straffar. Ett par studsar på ovansidan av målet, en på vattenflaskan, och slutligen träffade pucken Linus Ullmark innan den landade i Modomålet.

En märklig puckbana, så klart. Men det var precis vad Växjö behövde.

Målet, som Robert Rosén tilldelades, innebar reducering till 1-2 och blev starten på klubbens upphämtning borta mot Modo i Örnsköldsvik. Gästerna ökade tempot, satte högre press på Modo och fick till slut in kvitteringen, genom Alexander Johansson, tidigt i tredje.

Dessförinnan hade Växjö haft det tufft, och hamnade nästan omgående i underläge då hemmalagets Juha Pekka Haataja hittade rätt redan efter 1.17 minuter av den första perioden och 3.42 senare ökade Simon Önerud på till 2-0 när han från nära håll vispade pucken bakom målvakten Christopher Nihlstorp.

– Ibland ska man ha flyt, men det är inte bara flyt om man säger så, säger Linus Ullmark till Radiosporten om sina många avancerade räddningar i strafförlusten. 

Efter en mållös förlängning avgjorde sedan Jeff Tambellini i straffläggningens 18:e runda.

– Det behövs spelare som kan klara av den mentala pressen. Det finns inslag av tillfälligheter men självklart även skicklighet, säger Hallam.


MATCHFAKTA

Modo-Växjö 2-3 e str (2-0, 0-1, 0-1, 0-0, 0-1)

Första perioden: 1-0 (1.17) Juha-Pekka Haataja (Joonas Nättinen, Radek Smolenak), 2-0 (4.59) Simon Önerud (Niklas Nordgren).

Andra perioden: 2-1 (12.09) Robert Rosén (Sebastian Erixon).

Tredje perioden: 2-2 (2.40) Alexander Johansson (Tomi Kallio, Noah Welch) spel fem mot fyra.

Avgörande str: Jeff Tambellini

Skott: 22-38 (6-9, 5-12, 8-15, 3-1, 0-1).

Utv, Modo: 2x2. Växjö: 3x, 1x5, 1 matchstraff.

Domare: Linus Öhlund, Älvsbyn, och Tobias Björk, Boden.

Publik: 4 515.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".