Ludwig Persson och Niklas Nordén i Växjö Vipers. Foto: Anna Tigerström/Sveriges Radio
Innebandy

Växjö Vipers förnedrade i Uppsala: "Katastrofalt"

Niklas Nordén: "Vi gör det katastrofalt dåligt"
2:42 min

Växjö må vara ett av seriens målfarligaste lag – men mot Sirius fungerade inte mycket. Man förlorade med hela 8-0.

Växjö lyckades inte göra mål på Sirius målvakt Petter Nilsson. Matchen slutade 8-0 och Växjös målvakt Pascal Meier var uppgiven efter matchen. 

– Det kändes som att vi aldrig var här. Sedan är det tråkigt för att det var en viktig match för oss. Vi spelade inte tillräckligt bra. Dom gjorde det bra. Med ett bra försvarsspel och deras målvakt var riktigt vass idag. Kul för honom, men tråkigt för oss, säger Pascal Meier. 

Siffrorna blev extra stora eftersom Växjö valde att chansa och ta ut målvakten när ställningen var 4-0, 12 minuter in i den tredje perioden.

– Så här kan det bli i innebandy. Vi hade två punkter vi var tvungna att göra bra idag: vara närvande och göra sin spelare. Tyvärr så gör vi båda punkterna katastrofalt dåligt. Inklusive mig själv. Vi är för dåliga helt enkelt idag. Och då kan det rinna iväg så här.

Förlusten till trots ligger Växjö fortfarande kvar på slutspelsplats. Men Sirius blandar sig på allvar in i striden kring strecket och är nu endast två poäng bakom Växjö.

Fyra matcher återstår av grundserien som nu är upplagd för att bli en riktig rysare. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".