Fifty Shades of Grey. Foto: TT Nyhetsbyrån
Huvudrollsinnehavarna i filmen Fifty Shades of Grey. Foto: TT
Kronoberg

Sexologen om Fifty Shades of Grey: BDSM kittlar vår fantasi

"Väldigt tuffa sexscener - men snyggt filmat"
1:14 min

I helgen var det storpremiär av den hett omdiskuterade filmen Fifty Shades of Grey. Marie Mörsin från Växjö gav filmen gott betyg - och Förmiddag i P4:s sexolog Tina Nevin tror det stora intresset beror på att dramat kittlar fantasierna. 

Fifty Shades of Grey är en erotisk-romantisk dramafilm där sexuella fantasier får fritt spelrum. Filmen har hittills spelt in två miljarder kronor i världen.

Suget efter filmatiseringen av boken av E.L James visade sig vara rekordstort. Hela 225 286 biobesök kan summeras efter premiärhelgen. Det är den bästa premiärsiffran för en barnförbjuden film i Sverige hittills och den femte bästa överhuvudtaget i modern tid, uppger filmens distributör UIP. Filmen har visats på över 300 biodukar, på i stort alla biografer i hela Sverige.

I filmen spelas sexuella rollspel - BDSM - som bland annat innehåller dominans och underkastelse. Sexbutikerna skyltar med redskap och även byggvaruhusen bunkar nu upp med buntband och rep som också förekommer i filmen.

Hör hela intervjun med Tina Nevin här (klicka på ljudklippet allra längst upp).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".