Sven Johannesson, ordförande för Östers IF. Foto: Lena Gustavsson/Sveriges Radio
Sven Johannesson. Arkivfoto: Lena Gustavsson/Sveriges Radio
Växjö

Johannesson: Något annat än naturgräs vore osannolikt

"Gräset borde bli bättre för varje år som går"
2:26 min

Sven Johannesson, ordförande i Öster och Öster Arena AB, menar att ett beslut om konstgräs eller inte konstgräs på Myresjöhus arena i Växjö inte är taget än. Han säger samtidigt att något annat underlag än naturgräs under 2015 inte är särskilt sannolikt.

– Vi har inte beslutat att göra varken det ena eller det andra utan är i en process där vi utreder kostnader och andra praktiska saker runt omkring det, säger Johannesson. 

– Sannolikheten att det finns något annat underlag än naturgräs på Myresjöhus arena 2015 är inte särskilt stor ju längre tiden går, säger han.

Från kommunens sida vill man öka nyttjandegraden, går det utan konstgräs?

– Ja, det gör det ju, egentligen är det en fråga för en gräsexpert hur mycket den kan tåla, säger Johannesson och fortsätter:

– Nu går vi in på tredje helåret med gräset på Myresjöhus arena och jag får väl de indikationer från de som gör bedömningen att vi kan öka nyttjandegraden, det borde bli bättre för varje år som går om man sköter det ordentligt och har möjlighet att göra det.

Hör hela intervjun i ljudklippet ovan.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".