Normalt har Rasmussen nr 40. Men inte ikväll. Foto: TT
Dennis Rasmussen när han spelade i Växjö Lakers. Foto: TT
NHL

NHL-snack med Mike Zanier om Dennis Rasmussen

Lyssna på NHL-snacket om Dennis Rasmussen
11 min

Dennis Rasmussen var en av Växjös bästa spelare förra säsongen och söker just nu lyckan i NHL. Men han spelar alltjämt i farmarligan AHL.  

Dennis Rasmussen, 24, har spelat 48 matcher för Chicago Blackhawks farmarlag Rockford Icehogs och gjort 16 poäng. 

Chicago vill spela han i samma roll där som dom ser honom i NHL-laget, därför spelar han knappt power play. 

– Spelare från Europa måste lära sig hur man spelar på en liten rink. Och att hantera att spela många matcher på kort tid. Proffsjobbet. Många tror det är enkelt att gå dit. Men hockeyn är helt annorlunda där. Ju mer man spelar, ju mer lär man sig. Hockey är hockey men det är en helt annan stil där, säger Mike Zanier som själv varit proffsmålvakt i NHL och AHL. 

– Jag hoppas att det fortsätter att gå bra för honom, att han lär sig. Och att han ger det ett år till. Minst. Chicago måste ju göra något nästa år med lönerna eftersom dom har skrivit nya kontrakt med Jonathan Toews och Patric Kane, säger Mike Zanier. 

Kunde valt Philadelphia

Enligt uppgifter till P4 Kronoberg hade Dennis Rasmussen möjlighet att välja Philadelphia Flyers efter förra säsongen, men valde istället Chicago. 

Istället värvade Philadelphia Pierre-Eduard Bellemare som spelat 54/56 matcher i NHL medan Rasmussen fortfarande väntar på att göra debut. 

– Det är ju inte garanterat att han hade fått spela så mycket i Philadelphia som Bellemare. Men jag hoppas han inte ångrar vad han gjort. Det var upp till hans agent och han själv att bestämma var han skulle gå. Det viktigaste är att han utvecklas som spelare. Ingenting är givet där borta. Om han får en chans så måste han ta den direkt. Om du är bra och förtjänar att spela, så får du en chans, säger Mike Zanier.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".