Bo Frank (M)
Bo Frank, moderat kommunalråd i Växjö. Foto: Mizgin Bingöl/Sveriges Radio
Växjö

SSU och S-studenterna i Växjö: Bo Frank är islamofob

I en insändare i dagens Smålandsposten går ordförandena för S-studenterna i Växjö och SSU i Växjö till hårt angrepp på det moderata kommunalrådet i Växjö Bo Frank.

Alma Engström, S-studenterna i Växjö och Stefan Marusic, SSU i Växjö skriver i insändaren att de är kritiska till ett inlägg som Bo Frank skrivit på sin blogg om muslimer och judar och de menar att inlägget är både rasistiskt och islamofobiskt. 

På sin blogg skriver Bo Frank " Hur känns det att vara jude i ett land där den muslimska andelen av befolkningen hela tiden ökar? Vilka världsförskjutningar sker i samhället och vad får det för konsekvenser? Kanske är frågorna viktigare än svaren."

Bo Frank anser sig själv svårt feltolkad och han menar att han bara ställt några frågor på bloggen. Att ta upp det som ett angrepp mot Islam är så dumt att han knappt vill kommentera det, säger han till tidningen.

Nyheterna P4 Kronoberg
nyheter.kronoberg@sverigesradio.se
0470-72 60 50

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".