Patrik Oldin. Foto: Sigrid Edsenius/Sveriges Radio
Patrik Oldin. Foto: Sigrid Edsenius/Sveriges Radio
Kronoberg

Polischefen om röriga läget: "Tar det på största allvar"

Polischefen om kritiken: "Beklämmande"
0:57 min

Igår berättade Polisförbundet om de brister den nya omorganisationen inom polisen inneburit. Patrik Oldin, polisområdeschef i Kalmar/Kronoberg menar att det tar ett tag innan allt fungerar som det ska. 

– Det är en väldigt stor omorganisation. Den största sedan 1965. Mängder av saker har man gjort inför starten vid årskiftet men man upptäcker också saker löpande. Som behöver hanteras och tar lite tid att hantera. 

– Det är en del oklarheter och hinder. Det är så. Det tar vi på största allvar. Våra medarbetares oro. Så vi jobbar med att både hämta in vad det finns för hinder och att arbeta med att lösa dom, säger Patrik Oldin. 

Ett annat problem som Polisförbundet lyfte fram var att poliser inte offentligt vågade kritisera den nya organisationen i rädsla för att förlora sina jobb. 

– Det är oerhört beklämmande om det är så. Jag tror på transperens, öppenhet och högt i tak. Och dom chefer jag har i min ledningsgrupp känner samma sak, det är jag övertygad om. Det är definitivt något vi behöver arbeta med att få bort den känslan, säger han. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".