Fanny Roos på SM 2014. Foto: Maha Suslin/TT
Fanny Roos vann SM-guld och satte nytt svenskt årsbästa med en stöt på 16.67. Arkivfoto: Maja Suslin/TT
Friidrott

Fanny Roos överlägsen SM-vinnare

Kulstötaren Fanny Roos, som tävlar för Atleticum Växjö SK, följde upp sitt fina resultat i Nordenkampen förra helgen med att vinna guld på inomhus-SM i Sätra. Vinnarstöten mätte 16.67, endast 13 centimeter från EM-kvalgränsen.

Inomhussäsongen har onekligen börjat bra för 20-åriga Fanny Roos. I Nordenkampen förra helgen stötte hon 16.38 och under SM idag förbättrade hon sitt personbästa ytterligare, till 16.67. Det resultatet är dessutom svenskt årsbästa.

Fanny Roos var överlägsen sina konkurrenter i inomhus-SM. Alla hennes stötar var mer än en meter längre än tvåan Agnes Larssons längsta på 15.00.

– Jag har kunnat träna på bra under hösten och jobbat mycket med tekniken. När jag får till den bättre blir det längre, säger Fanny Roos till P4 Kronoberg.

Kvalgränsen till inomhus-EM i Prag 6-8 mars ligger på 16.80 meter och dit är det bara 13 centimeter upp för Fanny Roos. Dock finns möjlighet att skicka deltagare som inte har klarat gränsen.

Förbundskapten Karin Torneklint meddelar P4 Kronoberg att hon efter nästa helg kommer att ta beslut om Fanny Roos får tävla på EM eller inte.

– Jag tävlar i Junior-SM nästa helg och då finns en ny möjlighet att klara gränsen men jag tänker inte så mycket på den. Fast självklart hade det varit väldigt kul att stöta så långt, avslutar Fanny Roos.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".