Tingsryd

S-politiker i Tingsryd kallar tiggare för "pack"

2:07 min

Den socialpolitiska kommunpolitikern i Tingsryd Richard Almqvist kallar personer som tigger för pack på sociala medier och skriver också att de borde skickas tillbaka dit de kom ifrån med en bananbåt, rapporterar Smålandsnytt.

Almqvist sitter som ersättare i kommunfullmäktige, kommunstyrelsen och samhällsbyggnadsnämnden i Tingsryd och även som ledamot i Tingsryds Energi AB.

Till Smålandsnytt säger han att det kanske var ett dumt ordval, men att personer som tigger sitter överallt och blockerar ingångar till affärer och gym och att sådana här åsikter om tiggare nog finns i alla partier fast ingen talar högt om det.

Mikael Jeansson (S), kommunalråd i Tingsryd, säger till P4 Kronoberg att han har pratat med Richard Almqvist och att han då fått höra att det hela skrevs i affekt. 

– Han hade handlat och kände sig provocerad både när han gick in och ut ur affären och när han kom hem satte han sig vid datorn och kommenterade. Men han ångrar sig naturligtvis, säger Mikael Jeansson.  

– Vi kommer att ha ett samtal med honom inom partiet och vad som blir utifrån den diskussionen får jag återkomma till. 

Hur påverkar det här bilden av socialdemokraterna i Tingsryd?

– Den blir ju negativ naturligtvis. Det är olyckligt, men det är inget vi delar de här åsikterna, säger Mikael Jeansson.