Älmhult

Ambulansen har svårt att hitta - "det handlar om liv eller död"

1:13 min

Det kan vara svårt för ambulans och räddningstjänst att hitta ute på landsbygden vid olyckor. Det har Marianna Agetorp märkt av flera gånger när hon ringt SOS vid en olycka.

– Man hittar inte hit, det tar tid att hitta hit och det som är det mest stressande är att när jag eller någon annan ringer, då kanske man får uppgiften att man ska ta hand om den som är skadad och samtidigt försöka beskriva vägen och SOS-centralen förstår inte var jag ringer ifrån, säger Marianna Agetorp som bor i Spjutaretorp i Häradsbäck.

Hon har flera gånger varit med om att det hänt en olycka som har inneburit att hon ringt SOS Alarm, men det har varit svårt för ambulans och räddningstjänst att hitta ut till olycksplatsen. Och det här är ett allvarligt problem för landsbygden.

– 10 minuter en kvart, det kan handla om liv eller död och de senaste åren har det varit både skogsbränder och hus som brunnit ner, säger Marianna Agetorp.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista