Snart kan du åka hem senare på nätterna

1:37 min

Från och med i höst och vinter kommer man kunna åka buss hem ännu senare på fredags- och lördagskvällar. Länstrafiken ändrar tiderna för nattbussarna både inom Växjö och till närliggande kommuner.

Matilda Lönnblad i Växjö brukar åka nattbuss ofta på helgerna och tycker att det är ett bra beslut.

– Då slipper man stressa hem och man kan vara ute lite längre och umgås med kompisar och slippa åka hem tidigt bara för att man bor lite utanför stan, säger hon.

De första förändringarna träder i kraft med den nya tidtabellen 31:a augusti. Då kommer vissa turer i stadstrafiken i Växjö att gå senare på helgerna. Det innebär inte några fler avgångar utan att man glesar ut trafiken på nätterna.

13:e december ändras regionbussarna mot bland annat Alvesta, Ljungby, Tingsryd och Åseda så att dom går en halvtimme senare, vid 02:45. Anledningen är att fem krogar i Växjö nu har öppet till tre istället för två.

– I och med att det är längre öppettider och folk kanske vill vara ute längre så ska de kunna ta sig hem säkert med våra bussar, speciellt ungdomar ute i regionen, säger Helena Lagstrand som är vice ordförande i trafiknämnden i Region Kronoberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista