Landets e-handel ökar mest i Kronobergs län

1:13 min

E-handeln fortsätter att öka i hela landet. Här i länet e-handlas det mest per hushåll i Älmhults kommun. Det märks tydligt på utlämningsstället, säger Bosse Folkesson, Ica-handlare i Älmhult.

– Vi märker av det på postutdelningen där volymen ökar ständigt, säger Bosse Folkesson, Ica-handlare i Älmhult.

Hur har utvecklingen varit under de senaste åren?

– Det går stadigt uppåt. Vi har fått göra om i vår lokal för att göra ett större utrymme till våra postpaket som kommer in, säger Bosse Folkesson.

Vad betyder den här e-handeln för er?

– Vi får ju ett ökat tryck men vi ser det som positivt, vi får ju kundunderlag. Det är trafik till butiken och det känns fantastiskt roligt, säger Bosse.

Statistiskt så handlade varje hushåll i Älmhult 2,9 paket via nätet under det första kvartalet i år enligt statistik från PostNord, som också visar att Kronobergs län är det län där e-handeln ökat allra mest procentuellt under 2014.

Det är unga människor i åldern 20 till 30 år, och då framför allt singelhushåll, som totalt sett e-handlar mest räknat i antal paket.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista