Växjö

Kommunen krävs på miljonbelopp för vattenskadat golv

Golvet i Växjö Handbollsförenings hall i Växjö förstördes i samband med en översvämning förra sommaren. Nu krävs kommunen på över en miljon kronor för det vattenskadade golvet.

– Under sex veckor kunde vi inte använda hallen alls utan fick hyra in oss på andra håll och det har varit mycket besvärligt, säger Arne Elofsson i Växjö HF:s styrelse.

Både vatten och avloppsvatten trängde in i byggnaden vid översvämningen som var i augusti förra året, och hela golvet i idrottshallen förstördes och måste bytas ut.

Från föreningen hade man hoppats att golvet skulle ha bytts ut redan i vintras, eller senast nu i sommar. Men först nu har man fått ett löfte från försäkringsbolaget Länsförsäkring Kronoberg att golvet ska bytas i december, enligt Arne Elofsson.

Länsförsäkring Kronoberg lägger ansvaret för det förstörda golvet på kommunen. Och i ett brev till kommunen kräver försäkringsbolaget nu över en miljon i ersättning.

Länsförsäkring Kronoberg menar att det är kommunen som är ansvarig för skadan eftersom kommunens VA-anläggningen inte klarade regnet.