Mörrum

Magsjukeutbrott på ungdomsturnering med Lakers

Hockeyturneringen för 12-åringar i Mörrum fick avbrytas sedan flera ungdomar och ledare blivit akut magsjuka på lördagen. Växjö Lakers deltagare ska ha klarat sig utan problem.

Det var tänkt som en tvådagarsturnering i ishockey med lag från Skåne, Blekinge och Kronoberg. Men turneringen avbröts efter att spelare och ledare blivit akut magsjuka under lördagen.

– Det var de som åt av första omgången mat som verkade bli sjuka. Våra spelare åt senare och har inte haft några problem, säger Växjö Lakers Elisabeth Anderberg.

20-30 ungdomar ska ha blivit akut sjuka och några har spytt utanför ishockeyhallen i Mörrum. Sammanlagt fyra ambulanser kom till platsen, uppger Kvällsposten.

Mörrum hockeys hemsida tackar man räddningstjänsten, föräldrar och ledare som hjälpte till. Enligt föreningen har man köpt in mat från en cateringfirma.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista