Kronoberg

Swedbank stänger sju kontor i länet

1:03 min

Swedbank har beslutat att stänga sju av sina kontor på landsbygden och koncentrera servicen till större orter i länet.

Det är bankkontoren i Strömsnäsbruk, Alstermo, Hovmantorp, Ingelstad, Lammhult, Rottne och Vislanda som stänger den 30 oktober.

– I takt med att omvärlden förändras så förändras även våra kunders beteende. Vi ser en kraftig tillväxt i våra digitala kanaler som internetbank och mobilbank, och samtidigt ser vi att aktiviteten på våra kontor går ner, och då behöver vi koncentrera oss på några större orter i Kronobergs län för att klara av det i framtiden, säger Thomas Gränsman, chef för Swedbank i Växjö.

Vad har du att säga till kunderna som drabbas av alla de här nedläggningarna?

– Vi har förståelse för att en del av våra kunder tycker det här är tråkigt, men vi rekommenderar kunderna att prata med sin bank för att titta över hur man individuellt sett kan lösa de här frågorna.  

Kan du förstå att folk kan få känslan av att ni inte vill träffa dem ansikte mot ansikte längre?

– Både ja och nej skulle jag vilja säga. Vi vill ju möta våra kunder både fysiskt och i de moderna kanalerna, och det är ju ingen skillnad egentligen mot hur det har varit de senaste åren, säger Thomas Gränsman.

I ett pressmeddelande skriver Markaryds kommunalråd Bengt Germundsson (KD) att han tycker att det är ett ynkligt beslut att lägga ner bankkontoret i Strömsnäsbruk och att det kommer att bli ett dråpslag mot orten och framför allt en försämring för de äldre.