Ishockey

Lakerspremiär – med återförenad firma i spetsen

3:37 min

Robert Rosén och Richard Gynge var ett fruktat radarpar i AIK säsongen 2011-2012. Nu är de återförenade för att föra Växjö Lakers till nya framgångar. 

Robert Rosén vann poängligan i AIK säsongen 2011-2012 med 60 poäng på 55 matcher. Hans parhäst, Richard Gynge, gjorde 44 poäng på lika många matcher – varav 28 mål.

– Vi har olika egenskaper. Han har ett målsinne och en förmåga att sätta dit pucken. Det, kombinerat med min listighet som gör att jag kan hitta honom med passningar, gör det till en rätt bra kombination, säger Robert Rosén.

Hade du blivit arg om Sam Hallam hade spelat Richard Gynge med någon annan center? 

– Haha. Äh.. nej, det hade jag väl inte. Men givetvis vill jag spela med honom. Jag tycker vi kompletterar varandra bra. Vi har kul ute på isen. Så helt klart är det kul att få testa spela ihop, sedan får vi se hur det blir. Vi ska ju ta vara på förtroendet också, säger Robert Rosén. 

Richard Gynge: "Han ringde två, tre gånger i veckan"

Richard Gynge har spelat de senaste säsongerna i den ryska högstaligan, KHL. När han inte fick de erbjudanden han sökte efter i KHL vändes blicken mot Sverige. 

Hur mycket tjatade Robert Rosén att du skulle komma till Växjö Lakers?

– Ja, han ringde mig två, tre gånger i veckan i alla fall, skämtar Richard Gynge och fortsätter:

– Nä, det var rätt lugnt. Det var mest jag som ringde honom. Jag hade lite frågor. Men det klart att det spelar in att Robert spelar här, säger Richard Gynge. 

Hör hela intervjun med Richard Gynge och Robert Rosén via ljudknappen ovan!

Fråga