Växjö

Dåligt väder försenar parkouranläggning

1:17 min

Arbetet med parkouranläggningen på Spetsamossen i Växjö försenas på grund av det dåliga vädret.

Så funkar parkour: Kolla in vår video här!

Att arbeta med svetsning och lägga gummimattorna på plats går inte att göra om det regnar eller är blött ute. Den senaste tidens väder har sett ut så, vilket har gjort att arbetet med att färdigställa parkouranläggningen har försenats.

– I nuläget kan kommunen inte satt något exakt invigningsdatum, men inom en snar framtid, någon gång här i höst, säger landskapsarkitekten Ida Karlsson.

Växjö kommun har under veckan som varit avslutat de flesta arbetsuppgifter som den ska göra. Nu väntar man på inhyrda firmor och maskiner som ska slutföra arbetet. Regnet har försenat arbetet och det gör att den beräknade kostnaden på fyra miljoner kronor kanske inte räcker till.

– Allt som tar längre tid kostar ju mer i och med att vi behöver mer folk och mer maskiner på plats, säger Ida Karlsson.

Är det värt de här fyra miljonerna då?

– Andra idrottsanläggningar tar inträde för att komma in och kostar mycket mer att bygga än det här projektet. Den här anläggningen är öppen för alla och ska ses som ett konstverk där all form av träning kan utföras. Sedan har vi inriktat den på parkour för att göra den till något som inte finns på så många andra ställen, säger Ida Karlsson.