Lagan IBK
Lagan firar ett av sina tio mål. Foto: David Faxå/P4 Kronoberg
Innebandy

Revanschsuget Lagan segrade i premiären

1:25 min

Förra säsongen var Lagan IBK ett hårsmån från kvala sig upp till innebandyallsvenskan. Under fredagskvällen var det ett revanschsuget hemmalag som vann premiären i division ett.

Förra säsongen var Lagan IBK väldigt nära att ta klivet upp till innebandyallsvenskan. I sista kvalomgången gick man dock på pumpen mot Carlstaden. Ikväll inleddes en ny säsong i innebandyhallen i Ljungby när man tog emot serienykomlingarna Malmhaug.

Ola Karlsson: "Vi gör ingen bra prestation"

Matchen gick också enligt planerna för hemmalaget då seriefavoriten vann med hela 10-5. Tränaren Ola Karlsson var trots vinsten inte nöjd med insatsen.

– Det är lite kluvet såhär tätt inpå, vi gör ingen bra prestation. Tio mål framåt får man vara nöjd med men vi gör för enkla misstag, vi är nervösa stundtals. Det kanske man kan vara i en premiärmatch, men ska vi slå starka lag detta år måste vi höja oss avsevärt.

Karlsson fortsatte och berättade att man ska försöka ta revansch på förra säsongens tunga nederlag.

– Det är klart vi har pratat om det en hel del i gruppen. Det var en oerhört sur helg, sista kvalhelgen. På grund av jättemånga faktorer lyckades vi inte ta steget upp. Just nu är det ingen som fokuserar på det, utan vi är oerhört revanschsugna.

Jacob Gustafsson: "Det ska bli vår revanschsäsong det här"

Även nyförvärvet Jacob Gustafsson var inne på samma spår som sin tränare, även om inte han var med i laget förra säsongen.

– Det sista vi sa till varandra innan vi gick ut var att vi ska använda den känslan som var i kvalet, den bitterheten, och använda den till något positivt. Det ska vara vår revanschsäsong det här.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista