Urshult

Man i 40-årsåldern anhållen för mord i Urshult

1:45 min

En kvinna hittades i morse död på en gård utanför Urshult och polisen misstänker att hon mördats. En man i 40-årsåldern greps nära platsen där kvinnan hittades och har anhållits på sannolika misstänkt för mord.

– En kvinna är anträffad död och hon har bragts om livet på ett sådant sätt att vi omedelbart misstänkte att det var ett mord det handlade om, säger Fredrik Svärd, inre befäl vid polisen.

Larmet kom in till SOS Alarm vid 06.41 i morse. När ambulansen kom dit tillsammans med polisen hittades kvinnan liggandes utomhus på gården och det konstaterades att hon var död.

– I anslutning till den här gården så grips det en man i 40-årsåldern som nu har blivit anhållen på sannolika skäl misstänkt för mord, säger Robert Loeffel, informatör vid polisen.

Mannen har förhörts under dagen. Exakt vad som framkommit vill polisen inte gå in på, mer än att misstankarna mot den anhållne kvarstår.

Hur dödades kvinnan?

– Vi är precis i början på utredningen så vi kan inte gå in på några sådana detaljer. Vi har tekniker på plats som jobbar och vi har också begärt bistånd av rättsläkare för att göra en undersökning på platsen.

Har det använts något vapen eller tillhygge?

– Jag kan inte kommentera det just nu, det är en så viktig del av vår utredning så vi kan inte berätta något så detaljerat.

Var det mannen som larmade SOS?

– Det kan jag heller inte berätta.

Mannen är anhållen misstänkt för mord, vad kan du säga om honom?

– Vi vill inte kommentera något närmare när det gäller honom. Det jag kan säga är att han och kvinnan har en nära relation till varandra.

Vad säger han själv om det som hänt?

– Det är också en sådan viktig detalj i vår utredning som vi inte lämnar några upplysningar om.

Vad gör ni från polisen nu?

– Platsen är avspärrad, tekniker jobbar där och rättsläkare kommer att biträda dem, och vi har även utredare på plats som kommer jobba med att samla in eventuella vittnesförhör och liknande, säger Robert Loeffel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista