Suzana Mocevic håller upp ett diplom och ser glad ut när hon tar emot sitt pris. Foto: Jonatan Bergman/Sveriges Radio.
Suzana Mocevic under priscermonin. Foto: Jonatan Bergman/Sveriges Radio.
Växjö

Suzana Mocevic prisad för arbete med mänskliga rättigheter

Suzana Mocevic: "Alla människor i vårat samhälle ska få vara sig själva"
0:42 min

Växjö kommuns mångfaldssamordnare Suzana Mocevic fick i dag ta emot fackförbundet Visions regionala pris för mänskliga rättigheter. 

– Det känns otroligt hedrande och jag är stolt över att Vision uppmärksammar det arbete jag gjort de senaste åren, säger Suzana Mocevic. 

Och vad är det för arbete?

– Det handlar om att skapa möjligheter för alla människor att kunna få vara sig själva. Att jobba systematiskt med mångfald och mänskliga rättigheter så att våra medborgare känner att Växjö är en kommun som jobbar aktivt med den här frågan och att Växjö är en kommun som ger jämlik service – fri från diskriminering, berättar Suzana Mocevic.

Så här löd juryns motivering:

"Det är en passionerad tro på att mångfald gör att människor mår bättre, som driver Suzana Mocevic att skapa förändring. Jämte argument om att mångfald skapar tillväxt, ökad folkhälsa, lönsamhet och en mera kreativ personalgrupp så drivs Suzana Mocevic av det som är självklart när man talar just om mänskliga rättigheter; att det handlar om att skapa en helhet där människor mår bra när de är fria att vara de som de vill vara" 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".