Jörgen Lennartsson visar med vänsterfoten hur spelarna ska göra på en övning.
1 av 2
Jörgen Lennartsson visar spelarna hur kommande övning ska genomföras. Foto: Jonatan Bergman/Sveriges Radio.
IFK Göteborgs tränare Jörgen Lennartsson på en fotbollsträning i en svart träningsoverall. Han skrattar.
2 av 2
Jörgen Lennartsson under en träning på Kamratgården. Foto: Jonatan Bergman/Sveriges Radio.
Fotboll

Långlyssning: Jörgen Lennartsson på jakt efter ännu ett SM-guld

50 min

Han befinner sig mitt i den allsvenska guldjakten med sitt IFK Göteborg. P4 Kronoberg åkte till Kamratgården i Göteborg för att ta ett längre snack med Växjösonen Jörgen Lennartsson.

Jörgen Lennartsson startade sin tränarkarriär under tidigt 90-tal som en hungrig ungdomstränare i Växjö.

Numera betraktas han som ett av svensk fotbolls tyngsta namn på tränarfronten och är ännu en gång involverad i kampen om SM-guldet – denna gången med IFK Göteborg.

P4 Kronoberg träffade den nyblivne 50-åringen på Kamratgården i Göteborg.

– Det kändes lite konstigt att fylla 50. Jag känner mig inte som en 50-åring. När man var 30 så kändes det som att 50-åringarna var jävligt gamla, haha.

– Så det klart att tiden går fort. Men det var ingen stor grej för mig att fylla 50. Men det är som det är. Man är 50 år. Det är bara att acceptera, skrattar Jörgen Lennartsson.

I reportaget, som du kan lyssna på i ljudklippet ovan, pratar Jörgen Lennartsson också om en brinnande guldstrid, sin pilgrimsresa som fotbollstränare, varför landslaget är sämre nu än för ett par år sedan, vad han egentligen tycker om bengaler och varför Växjö inte är stort nog för både Öster och Växjö Lakers.    

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista