Tingsryd - Västerås
Tingsryd tog ytterligare en hemmaseger då man slog Västerås. Foto: David Faxå/Sveriges Radio Kronoberg

Tingsryds hemmasvit fortsätter efter meriterande vinst

1:33 min

Tingsryds svit med idel vunna matcher på hemmaplan står sig fortsatt stark. Det blev ytterligare en tight tillställning, men även topplaget Västerås kämpades ned.

I den som vanligt något kylslagna Dackehallen fortsatte under torsdagskvällen Tingsryds hemmasvit. Det var toppkonkurrenten Västerås som stod för motståndet och efter en jämn batalj kunde hemmalaget tillskrivas segern.

Det krävdes dock en förlängningsperiod och en delad poäng innan Drew Paris kunde dunka in det avgörande målet. Även om Tingsryd vann matchen så var det Västerås som började hetast och också tog ledningen genom Eddie Davidsson, men i slutet av den andra perioden fick Jonathan Johnson in en psykologisk viktig puck. Men efter en intensiv och mållös tredje period kunde alltså försvararen Paris skjuta in matchens sista och avgörande mål.

Tingsryds förste målskytt Jonathan Johnson var nöjd efter matchen.
– Vi gör en stabil match rakt igenom, det är ett jättebra lag vi möter. Det känns som att vi har de hetaste lägena i slutet av matchen, så det var väldigt skönt.

Jonathan Johnson: "Vi ska kämpa så hårt som möjligt"

Tingsryd placerar sig i och med denna övertidsseger på samma poäng som Västerås på andraplatsen. Jonhson har metoden klar för hur man ska fortsatt vara i toppen.
– Vi ska försöka vinna varje match, men sen kanske vi har någon down-period. Då gäller det att kriga. Vi ska kämpa så hårt som möjligt.

Eddie Davidsson: "Jag tycker båda lagen spelade rent"

I början av andra perioden valde Tingsryds Kari Sihvonen och Västerås Charlie Cook att kasta handskarna och fullfölja ett slagsmål. Spelarna fick matchstraff, men Västerås Eddie Davidsson menar att det är en del av hockeyn.
– Det händer ibland. Jag tycker båda lagen spelade rent efter det.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista