Taif-Sundsvall
Sundsvall segrade i nykomlingsmötet. Foto: David Faxå/P4 Kronoberg
Tingsryd

Ny hemmaförlust för Tingsryd

2:19 min

Tingsryds AIF inledde serien strålande och låg inför kvällens omgång trea i tabellen, men i nykomlingsmötet mot Sundsvall kammade man noll. Tränare Magnus Sundquist tror dock inte laget har kommit in i någon negativ period.

Efter att ha inlett säsongen med idel hemmasegrar åkte idag Tingsryd på säsongens raka plump i protokollet. I nykomlingsmötet mot Sundsvall var gästerna från Medelpad snäppet vassare och kunde ta tre viktiga poäng i deras kamp i botten.

Det var Sundsvall som hela tiden låg i förarsätet och när Tingsryd väl lyckades reducera så svarade bortaspelarna kvickt och släckte hoppet för hemmalaget. Slutsiffrorna skrevs tillslut till 1 - 3 efter mål av i turordning Oscar Ahlström, David Lidström, Filip Owesson och slutligen Mats Hansson

Magnus Sundquist: "Besviken, sur och förbannad"

Hemmatränaren Magnus Sundqvist var inte glad över andra raka hemmaförlusten.
– Som alltid är man besviken, sur och förbannad, det är ingenting att snacka om. Idag så möter vi ett tight lag som spelar disciplinerat och tjockt i mittzon. Vi är för omständiga idag.

Efter att nu ha förlorat två raka matcher är dock inte Sundquist orolig för att hamna i något "november-lunk".
– Vi lever i nuet, vi kan bara fokusera på det. Innan matchen var det åtta poäng från 13:e lag till första lag i tabellen. Vi vet att vi måste vara på hela tiden annars förlorar du. Många gör en bra match idag, andra en mindre bra match. Alla vill ju. Men det handlar om att läsa tingen rätt och göra tingen som vi har pratat om. Vi tog för lång tid på oss idag.

Oscar Ahlström: "Det tar ett tag att få ihop ett spel"

Någon som däremot var nöjd efter matchen var mannen som öppnade målskyttet, Sundsvalls Oscar Ahlström.
– Jag tycker vi gör en riktigt bra match. Jag har varit här i Tingsryd och spelat mycket och det har varit betydligt svårare här nere. Vi spelar ganska säkert matchen igenom tycker jag. Vi är nykomlingar i serien och det tar ett tag att få ihop ett spel och hitta ett sätt att vinna.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista