Christoffer Mattisson, Växjö Lakers Lakejer i Vida arena. Foto: Anna Tigerström/Sveriges Radio
Lakers Lakejer vid ett tidigare tillfälle. Arkivfoto: Anna Tigerström/Sveriges Radio
Växjö

Tyst protest mot klapporna

"De ska inte finnas på en hockeyarena"
2:17 min

I protest mot att de så kallade klapporna återinförs på Vida arena tänker de annars så högljudda Lakers Lakejer stå tysta under nästa hemmamatch.

Efter ett försök de fem första matcherna i SHL utan de så kallade klapporna har nu Växjö Lakers bestämt att de ska återinföras.

Ett dåligt beslut, menar Johan Eliasson, ordförande för supportklubben Lakers Lakejer.

– Det är ett verktyg som inte ska finnas på en hockeyarena, man ska kunna klappa med händerna, säger han och beskriver ljudet från klapporna som störande och statiskt.

Lakers melodi, att försöka öka antalet åskådare och stämningen, är alltså att återinföra dessa klappor som vi tycker stör och förstör klackens försök att bygga upp en sångstämning i hallen. – Lakers Lakejer på deras sajt.

Lakers Lakejer kommer i nästa hemmamatch i helgen mot Brynäs genomföra en tyst demonstration mot klapporna genom att inte heja på ljudligt med sång och ramsor.

Men Lakers ledning har nu bestämt att klapporna ska tillbaka.

– Vi känner att helhetsupplevelsen i arenan inte blir bra, folk klappar inte med händerna, de som sitter på sittplats har önskat att få tillbaka klapporna, säger Elisabeth Anderberg, PR och eventansvarig för ishockeylaget.

Hur kommer det kännas i morgon?

– Det kommer vara jättetråkigt för Västra stå är också oerhört viktig för helhetsbilden men vi försöker göra vad vi kan för det alla faktiskt är där för och det är ishockeyn.

Intervjun i sin helhet hör du här (länken allra längst upp).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".