Taif - Asplöven
Tingsryd tillbaka på vinnarsåpret efter 4-3 mot Asplöven. Foto: David Faxå/ P4 Kronoberg

Viktiga återkomster när Tingsryd segrade

1:51 min

Efter förra omgångens nesliga förlust mot bottenlaget Sundsvall tog idag Tingsryd revansch. Högst bidragande till segern var två comebackande spelare.

Tingsryd kunde ta en skön seger på hemmais efter att ha förlorat två raka matcher. Första perioden var tempofylld och lite småful. Det var bortalaget som gjorde matchens enda mål då Scott Macaulay fick in ett dragskott direkt efter tekning. I andra perioder så fick hemmalget rejäl islossning då man satte dit tre puckar på en och en halv minut. Just det rycket räckte för att få det övertaget som krävdes för resterande delen av matchen. Efter en spännande slutperiod kunde slutsiffrorna skrivas till 4-3.

Inför matchen handlade det mycket om att Adam Åkesson och Kari Sihvonen var tillbaka i laget och återkomsterna gav den effekten hemmalaget hade hoppats på. Efter matchen var Åkesson glad över att få vara tillbaka på isen.
– Det var kul var det. Sen var det svårt att spela, det var ganska jobbigt att komma in i det. Jag försökte hålla det enkelt. Det var helt okej. Från början var det inte planerat att jag skulle få så mycket speltid, men sen är det ju Robin Olsson som ska ha barn så vi blev en man kort. Då fick jag spela lite mer.

Adam Åkesson: "Det är aldrig kul att sida vid sidan"

Att stå bredvid har varit jobbigt för Åkesson, trots att det gått bra resultatmässigt. Några som försvararen dock gillat under sin tid bredvid isen är den kallade "93-kedjan" med Emil Forslund, Jonathan Johnson och Hannes Johansson.
– Det är aldrig kul att sitta vid sidan, men laget har gått bra och på så sätt har det varit lättare. Men det är klart man vill vara med och bidra. 93-kedjan? Det är bara att lyfta på hatten. De har inte visat någon respekt alls för denna liga utan bara kört sitt race.

Mikael Frycklund: "Jag har haft lite dålig självförtroende"

För bortalaget Asplöven blir det nu en tung hemresa efter två raka förluster nere i södra Sverige. Målskytten Mikael Frycklund hävdar dock att att både han och laget tar med sig något positivt från denna match.
– Det var skönt att göra mål, jag har haft lite problem och lite dåligt självförtroende.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista