Växjö Tingsrätt. Foto Martina Svensson/Sveriges Radio
Växjö tingsrätt. Arkivfoto: Martina Svensson/Sveriges Radio
Alvesta

Planerade skada barn på Alvestaskola

2:07 min

En man i Alvesta misstänks ha haft för avsikt att skada barn på en skola i Alvesta. Han ska ha gått dit med en kniv men när han såg en vuxen på platsen lämnade han kniven och gick. 

– Det handlar om en grabb som i höst inte mått jättebra och som själv har berättat för polisen att han kände att han ville skada ett barn, säger åklagaren Yvonne Rudinsson och fortsätter:

– Han gick från sin bostad till en skola i Alvesta med en kniv, han såg då ett barn där men såg också att det stod en vuxen intill och lämnade då kniven och gick därifrån.

Det hela ska ha skett någon gång under perioden augusti till september i år.

Mannen sökte själv upp polisen för att berätta. Han anhölls då efter förhör och har suttit anhållen. Vid dagens häktningsförhandling beslutades att han skulle släppas fri.  

Hur allvarligt är detta, som du bedömer det?

– Jag tycker det är allvarligt för han berättar ganska ingående om sina tankar och vad han hade för avsikter så jag menar att det är allvarligt, det han planerat att göra, säger Rudinsson.

Många kopplar kanske detta till det som förra veckan hände i Trollhättan - kan det också ha påverkat honom så att han valde att kontakta polisen?

– Troligen är det så, att det haft en visst betydelse.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista