Elisabeth Anderberg. Foto: Emma Kvennberg/Sveriges Radio
Elisabeth Anderberg. Foto: Emma Kvennberg/Sveriges Radio
Klappbråket

Växjö Lakers PR-chef hotad

Växjö Lakers PR-ansvarige Elisabeth Anderberg har hotats på sociala medier och tänker polisanmäla.

Det är tidningen Expressen som uppger att Elisabeth Anderberg har fått mejl där det står att hon borde våldtas.

Det har blivit en infekterad debatt efter att klubben återinfört klappor på sittplatserna i arenan i Växjö. Supportklubben Lakers Lakejer har protesterat mot beslutet, bland annat eftersom deras sång hörs sämre när klapporna används.

Elisabeth Anderberg kommer att stänga ned sitt Twitterkonto och polisanmäla mejlhotet.

Till Expressen säger hon att situationen är ohållbar. Innan hon stängde ned sitt Twitterkonto skrev hon:

Anonyma mejl är en sak man får ta. Men nu räcker det. Twitter är trollens tillhåll och jag vill inte vara en del av det. Jag är en människa. En människa som visserligen gör mitt jobb. Men att få höra till höger och vänster att jag ska våldtas, dö och annat, det kan jag inte fortsätta ta. Tänker fortsätta göra mitt jobb. Men vill inte behöva förklara för mina barn varför jag ska våldtas så tack för mig Twitter och alla er som kallar er för "riktiga supportrar".

Lakers Lakejer skriver i dag på sin sajt att de med bestämdhet tar avstånd från hoten.

"Vi, Lakers Lakejer, ger vårt fulla stöd till både ”Bettan” och Växjö Lakers, och har vi möjlighet på något sätt att hjälpa till att få fram vem den ansvariga för dessa hot är, så kommer vi att göra det."

"Det här strider mot allt Lakers Lakejer står för och är något vi tar bestämt avstånd från. Det här är ingenting som NÅGON som jobbar i den förening vi alla älskar och stöttar i med och motgång, ska behöva utstå."

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista