Elisabeth Anderberg
Elisabeth Anderberg. Foto: Jonatan Bergman/Sveriges Radio.
Växjö

Växjö Lakers PR-chef talar ut efter hoten: "Idag är jag mest förbannad"

4:39 min

Växjös PR-chef Elisabeth Anderberg hotades med våldtäkt. Nu talar hon ut i P4 Kronoberg. 

Det var under gårdagen som det startades ett konto på den sociala plattformen Twitter som riktade hot om våldtäkt mot Växjö Lakers PR- och Eventansvariga Elisabeth Anderberg.

– Jag blev jätteledsen. Jag tänkte "herregud, hur mår människor egentligen"? Idag är jag mest förbannad. Vad tror de att de ska uppnå? Jag tog bort mitt Twitterkonto, vilket jag kanske hade gjort ändå. Det vet jag inte, säger Elisabeth Anderberg och fortsätter:

– Men de uppnår inte att jag tänker sluta göra mitt jobb. Jag älskar mitt jobb. Och tänker fortsätta med det, säger Elisabeth Anderberg. 

Elisabeth Anderberg: "Twitter är ett tillhåll för nättroll"

Gårdagens hot ledde till att Elisabeth Anderberg raderade sitt konto på Twitter.

– Det var väl den berömda droppen, kände jag på Twitter. Jag har alltid varit väldigt positiv till sociala medier men nu tycker jag att det utvecklats mer och mer till ett tillhåll för så kallade nättroll. Det handlar bara om att vara elaka mot varandra. Jag vill inte vara med om det, jag vill inte bidra till en sådan stämning, säger Elisabeth Anderberg. 

Tidigare i veckan fick hon ta emot ett liknande hot via mail. Ärendet är nu polisanmält. 

– Vi vet att det inte är så goda utsikter att få veta vem det är genom polisanmälan. Men vi tycker det är en viktig och tydlig markering att det här inte är okej.

Har du någon aning om vem som kan ligga bakom hoten?

– Nej, det är ju jättesvårt att veta. Men jag är helt säker på att det inte handlar om någon gruppering som Lakers Lakejer eller PCT (Psycho Circus Tifo). Jag är övertygad om att de inte står bakom detta. Även om vi har olika åsikter så skulle dom aldrig gå så långt. Det handlar om en, eller två, eller tre korkade personer, säger Elisabeth Anderberg.

Lakers Lakejer skriver i dag på sin sajt att de med bestämdhet tar avstånd från det inträffade. Där skriver de bland annat följande:

"Vi, Lakers Lakejer, ger vårt fulla stöd till både ”Bettan” och Växjö Lakers, och har vi möjlighet på något sätt att hjälpa till att få fram vem den ansvariga för dessa hot är, så kommer vi att göra det."

"Det här strider mot allt Lakers Lakejer står för och är något vi tar bestämt avstånd från. Det här är ingenting som NÅGON som jobbar i den förening vi alla älskar och stöttar i med och motgång, ska behöva utstå."

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista