Sandra Landin framför ett krossat fönster.
Föräldern Sandra Landin framför ett krossat fönster. Foto: Lars-Peter Hielle/Sveriges Radio
Alvesta

Föräldern: Skolan borde informerat oss bättre

0:46 min

Informationen till föräldrarna till elever på Grönkullaskolan om den senaste tidens händelser är under all kritik. Det menar föräldern Sandra Landin.

Sandra Landin beskriver att det varit en orolig tid på skolan på sistone.

– Vi föräldrar har inte blivit meddelade om någonting utan har fått läsa saker i tidningar och fått höra om de på omvägar, säger hon.

– De borde ha frågat oss om hur vi tänker och vad vi kan göra tillsammans, vi föräldrar, lärare, rektor och ledningen, men vi har inte fått frågan.

Vid dagens presskonferens bemötte kommunen just kritiken om bristfällig information till föräldrar:

– Det är polisen som talar om de bitar kommunen kan få veta, och de bitarna vet media också. Några saker har vi inte fått gå ut med, mycket är sekretessbelagt, sa Per Hermansson, säkerhetsansvarig vid kommunen.

Föräldern Sandra Landin säger att hon inte heller är förvånad över att skolan stängts, hon drar en parallell mellan skadegörelsen och ett fall av sexuellt övergrepp som ska ha skett i anslutning till skolan. En parallell som man enligt kommunen inte kan dra från deras sida.

– Man måste skilja på händelserna. Polisanmälan om misstänkt våldtäkt förra veckan hanteras av polis och socialtjänst och det är inte skolans uppgift att gå in där. Skolan är stängd på grund av omfattande skadegörelse, det går inte att bedriva undervisning, det är grunden för vårt agerande från kommunens sida, sa kommunchef Kristina Kosunen Eriksson vid pressträffen. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista