Tingsryd-Björklöven
Tingsrydjubel efter tillfälligt bärgad förstaplats. Foto: David Faxå/P4 Kronoberg

Tingsryd upp i serietopp efter kross

2:50 min

Efter många mil på vägarna i norra Sverige var ikväll Tingsryd tillbaka i de småländska skogarna. Även om bortaturnén var positiv resultatmässigt visade man att man trivs allra bäst på hemmaplan. Man trivs så pass bra att man just nu är ledare av hockeyallsvenskan.

Tingsryds hockeystolthet var ikväll tillbaka hemma för att spela allsvensk ishockey. På den fyra matcher långa bortaturnén tog man hela sju poäng, men man visade denna afton att man trivs allra bäst på hemmaplan. Björklöven - som var det enda laget som vann mot TAIF på bortaturnén - får resa hem med hela sju stycken insläppta mål i bagaget.

Redan från att domaren släppte pucken var hemmalaget det bättre av de två. När Drew Paris dunkade in 4-0 i inledningen av den andra perioden kändes matchen tämligen avgjord, men Umeå-lagets forcering gav en reducering och lite liv i bataljen. Hoppet släckte dock av Alexander Ruuttu när han i periodens slutskede snappade upp en slumppuck och pricksköt in psykologiskt tunga 5-1. Den sista tredjedelen av matchen var mest en transportsträcka för de båda lagen. Slutsiffrorna skrevs till 7-2. I och med att Västerås tappade poäng och AIK inte spelade idag är Tingsryd serieledare.

Magnus Sundquist: "Vi får passa på att njuta"

Hemmatränaren Magnus Sundquist var glad efter matchen.
– Vi får passa på att njuta av att vi är där uppe. Att vi sen är etta det må ju göra oss stolta här i Tingsryd, för Tingsryd som klubb och Tingsryd som by att vi är med och inte bara är där uppe av någon tillfällighet. 7-2 idag och etta i tabellen ger än mer råg i ryggen.

I och med segern fortsätter Tingsryd att visa på riktigt fina resultat på hemmaplan. Att det blev utklassningssiffror är dock inte något som hör till vanligheterna.
– Vi har ju inte vunnit så stort i år, så det är ganska skönt att få hål på motståndarna. Killarna jobbar så otroligt hårt dagligen här, det är ett enormt professionellt gäng. Att vinna 7-2 istället för 2-1 har ju ingen betydelse, men det är klart att det är skönt och det ger ännu mer tro på det vi håller på med. 

Tommy Jonsson: "Det är jättetråkigt att vi inte kan ge dem en seger"

Björklövens tränare Tommy Jonsson var nedstämd efter överkörningen. Han ville dock hylla de tillresta supportrarna som fanns på plats.
– Full respekt, det är stort. Det är jättetråkigt att vi inte kan ge dem en seger en sådan gång. All respekt och all heder till dem.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista